Blog over aannemers en de bouw

« Terug Start

De glaszetter

Gepost op

De glaszetter

In de praktijk komt men tegenwoordig vaak voor de keus komt te staan om dubbel glas te laten plaatsen. Omdat de energie steeds maar weer duurder wordt, zal er steeds meer over nagedacht worden. Heb je een huis dat al langer geleden is gebouwd, dan is de kans groot dat het nog voorzien is van enkel glas. Door het plaatsen van dubbel glas kun je veel energie besparen, maar dat kan ook door andere maatregelen te nemen. Daarom is het verstandig om eerst een specialist langs te laten komen die kan berekenen wat je allemaal kunt doen om energie te besparen. Hij zal een berekening voor je maken wat je het beste eerst kunt aanpakken voor het besparen van je verbruikte energie. Hij maakt een berekening van je dak, muren, ramen en vloeren. Wanneer er nog enkel glas aanwezig is, zal dat waarschijnlijk de grootste energieverslinder zijn. Wanneer je besluit om dat als eerste aan te pakken, moet je contact opnemen met een aannemer.   

Aannemer   

Wanneer je de aannemer de opdracht hebt gegeven voor het plaatsen van dubbel glas, zal hij dat doen samen met een glaszetter. De aannemer zal eerst van alle raamkozijnen vaststellen of ze nog van een goede kwaliteit zijn. Zijn er geen rotte plekken dan zijn de kosten voor het vervangen van het enkel glas niet zo hoog. De aannemer zal voor het plaatsen van dubbel glas de sponningen uitfrezen, omdat deze voor dubbel glas dieper moeten zijn. Voordat hij dat kan doen, zal hij eerst de maten van het dubbel glas aan de glaszetter doorgeven. De glaszetter kan dan het dubbel glas bestellen. Wanneer hij het ontvangen heeft, geeft hij dat door aan de aannemer, zodat hij in overleg kan starten met het uitfrezen van de sponningen nadat hij het enkel glas heeft verwijderd. Zijn de raamkozijnen rot dan zal de aannemer eerst nieuwe raamkozijnen moeten maken in zijn werkplaats. Dat alles geschiedt natuurlijk in overleg met de opdrachtgever. Ook hierbij zal hij de maten van het dubbel glas eerst doorgeven aan de glaszetter zodat hij het kan bestellen. Alle raamkozijnen vervangen is een kostbare aangelegenheid.   

Het plaatsen van het glas

Zijn de raamkozijnen klaar dan zal de aannemer de oude gaan vervangen. Alle raamkozijnen kunnen niet in een dag worden vervangen. Wanneer hij aan het eind van de werkdag naar huis gaat, zal hij de ramen af moeten sluiten. Zijn alle raamkozijnen geplaatst, zal de aannemer de glaszetter inschakelen die het dubbel glas kan komen plaatsen. Begin daar nooit zelf aan want het glas plaatsen moet je aan de vakman zoals Erkamp Glas overlaten. Hij zal beginnen met een speciale afdichtkit waartegen het glas geplaatst wordt. Er moet tussen het dubbel glas en het hout ruimte aanwezig zijn. Dubbel glas zal uitzetten wanneer het warm wordt. Vervolgens zal de glaszetter de glaslatten plaatsen. Omdat een vakman met alles rekening houdt en uit ervaring precies wat hij moet doen, is het verstandig het glasplaatsen aan de vakman over te laten.


Delen