Blog over aannemers en de bouw

« Terug Start

Folders verspreiden, het waarom

Gepost op

Multimedia anno 2018 . . . 

Je kan je er niet aan onttrekken en je kunt er niet omheen. De media doet zijn uiterste best om jou te bereiken met informatie die jouw interesse hebben. Enerzijds om te pogen jou te binden aan hun kanalen teneinde abonnementsinkomsten te genereren, anderzijds zoveel mogelijk inkomsten te vergaren uit de reclamemarkt. Uitdaging van het betreffende medium is om commercie en consumptie zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. Met als gevolg dat jij als consument, of jij als marketeer, bestookt wordt met bewust of onbewust gekozen uitingen van mediavormen. Social media, Internet, Televisie, Radio, Krant, Tijdschrift, Telefoon...en Brievenbus! En juist; over die laatste categorie wil ik het nu graag hebben. Want hoe komt de boodschap het meest tastbaar aan bij de ontvanger?: folders verspreiden.

Het adres van het individu door alle tijden heen . . . 

Wij allemaal, jij en ik, zijn mensen met een uniek individu. Met ieder van ons een scala van interesses, wetenswaardigheden, pretenties enzovoort. Onze ontvankelijkheid van op ons afgevuurde mediaprikkels worden door die facturen bepaald; dat wat wij niet willen zien skippen we en dat wat appelleert aan onze belangstelling raakt ons weldegelijk. Hedendaagse social media maakt daar gretig gebruik van -of misbruik zo je wilt- en je zult al gemerkt hebben dat alles wat digitaal op jou af komt is herleid uit datgene wat je in het -al of niet recente- verleden hebt bezocht op het wereldwijde web. Best wel vervelend eigenlijk, want hoe weet jij nu of je wellicht dingen mist waar je eigenlijk best wel iets meer over zou willen weten? Zaken die jou via je digitale brievenbus niet bereiken? Nou, dan mag je je eigen traditionele klassieke en fysieke brievenbus prijzen. Want daar komt materie door binnen die je op het gemak kan screenen. Nee, folders verspreiden is zo gek nog niet.

Maar hoe zit dat nou met die folders?

Ach ja, het woord 'folders' is eigenlijk een verbasterd woord. Het is een anglicisme (woord van Engelse oorsprong) dat duidt op een gevouwen drukwerk. Een velletje dat niet gevouwen is heeft de naam 'leaflet', maar wordt door ons ook vaak folder genoemd. Maar afijn, het bereikt ons allemaal door de brievenbus. Mits er geen 'Nee-Ja' sticker op geplakt is. Over dat fenomeen van 'Nee-Ja en Nee-Nee' is heel veel te vertellen en dat zal ik heel graag in een volgend artikel doen; denk aan duurzaamheid en andere effecten op de (internationale) samenleving. Graag beperk ik mij hier en nu tot het folders verspreiden en dat geeft mij een heel warm gevoel. 


Delen